Voor wie

Iedereen de juiste zool

Welke zool u nodig heeft, hangt niet alleen af van uw klachten, maar ook van uw activiteiten en persoonlijke wensen.

Voor kinderen

Al op jonge leeftijd is een goede stand van de voet belangrijk. Bij voetafwijkingen, zoals platvoeten, knikvoeten of naar binnen draaiende voeten, kan ervoor gekozen worden de voetstand met steunzolen te corrigeren. Dit zal een positief effect hebben op de gehele lichaamshouding en klachten op latere leeftijd minimaliseren.

Voor volwassenen

Uw voeten hebben het door de jaren heen zwaar te verduren. Dit kan uiteindelijk klachten veroorzaken. Vermoeide en branderige voeten komen vaak voor, maar ook hielspoor, eeltvorming en likdoorns geven duidelijk aan dat uw voeten plaatselijk overbelast worden. Steunzolen kunnen dit verminderen en vaak voorkomen. Ook kunnen steunzolen een positief effect hebben op klachten aan de knie- en heupgewrichten, rugklachten, nekklachten en reumatische klachten.

Door het natuurlijke slijtageproces, zal bij senioren het vetweefsel onder de voeten zijn afgenomen. Hierdoor verdwijnt de drukverdeling onder de voetzool en zullen de voetbotjes rechtstreeks belast worden. Steunzolen met een druk-absorberende laag zullen ervoor zorgen, dat u weer comfortabel en langer kunt lopen.

Voor sporters

Om blessures bij het sporten te voorkomen, is een juiste voetstand en demping van groot belang. Een sportzool heeft andere eigenschappen dan een reguliere steunzool. Naast de ondersteunende eigenschappen, moet de sportzool makkelijk mee kunnen bewegen met het schoeisel.

Diabetici

Door de verminderde gevoeligheid van de voeten, kunnen er wondjes ontstaan, die niet opgemerkt worden. Wondjes bij diabetici genezen slecht, waardoor er een grote kans op infecties is. Voor diabetici is het dus van groot belang de voeten preventief met steunzolen te beschermen. Naast steunzolen is een goed schoenadvies belangrijk.